۵۳ درصد حریق‌ها در مشهد منشا برقی دارد ترافیک سنگین پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) سلیمی: پیام پویش نائب الزیاره همدلی و وحدت است پیشرفت ۷۳ درصدی رینگ پیرامونی بوستان ۷۳ هکتاری کرامت در مشهد مترو مشهد روز شنبه (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) رایگان است سرویس‌دهی رایگان اتوبوس‌رانی مشهد ویژه روز زیارتی امام‌رضا‌(ع) (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) قائل‌شدن حق بازتعریف فضاهای شهری برای شهروندان آیین افتتاحیه نخستین همایش ملی برنامه‌ریزی، توسعه و تسهیل زیارت و گردشگری در مشهد | مدیریت شهری، متمرکز بر توسعه فرهنگ زیارت است + فیلم ۴۲۲ واحد مسکونی شهری که درپی سیلاب مشهد آسیب‌ دیده‌اند، نیاز به بازسازی دارند اعمال‌قانون ۲ هزار و ۶۲ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۳ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در میدان آزادی و میدان سپاد | فوت راکب موتورسیکلت در تصادف هم‌زمان با کامیون و سواری در مشهد (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) بازسازی آسیب‌های ناشی از سیلاب در مشهد سرعت می‌گیرد + فیلم مصدومیت ۲۴ نفر در خراسان‌رضوی بر اثر حوادث ترافیکی طی شب گذشته (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) آغاز به‌کار نخستین نمایشگاه کشت گلخانه‌ای و تجهیزات وابسته در مشهد | معرفی دستاورد‌های حوزه تجهیزات منزل با حضور ۸۶ تولیدکننده ایرانی + فیلم برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی در مشهد نیازمند بررسی بیشتر و جدی‌تری است فرماندار مشهد: سیلاب اخیر مشهد طی دو قرن گذشته بی‌سابقه بوده است سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: درخواست دارم باشگاه پرسپولیس در مشهدالرضا(ع) مستقر شود استاندار خراسان‌رضوی: به‌زودی از پروژه‌هایی به یاد و نام رئیس‌جمهور شهید باعنوان «یادگار ابراهیم» بهره‌برداری خواهد شد پیگیری دغدغه‌های بانوان برای بوستان «شهربانو» مشهد وضعیت نامعلوم پرونده درخت کُشی در بلوار وکیل آباد مشهد
سرخط خبرها

خون تازه در رگ‌های بازار ۲۰۰ ساله فرش مشهد

  • کد خبر: ۲۹۵۱۳
  • ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۳
خون تازه در رگ‌های بازار ۲۰۰ ساله فرش مشهد
نقشه‌های کامل بازار بزرگ فرش مشهد این هفته برای اجرا تعیین تکلیف می‌شود.
لیلی رحمانی/شهرآرانیوز  - ۲۰۰ سال سن دارد، اما هنوز نفس می‌کشد و به راحتی می‌تواند شما را به دنیای پر از رنگ و لعاب قدیم ببرد. دالان کهنه و قدیمی بازار فرش مشهد که تا همین چند وقت قبل، نفس‌های آخرش را می‌کشید، قرار است شاهد تحولاتی مثبت باشد. این بازار که در گذر زمان زخم‌های بسیاری را تحمل کرده و هنوز سرپا ایستاده است، این روز‌ها خون تازه‌ای در رگ هایش جاری شده و از مدتی قبل مرمت آن آغاز شده است. برای این اقدام که آغازش از سال ۸۵ بود و سال گذشته رنگ جدی تری به خود گرفت، خیلی‌ها پای کار آمدند؛ رنگ و بوی مرمت در هوای بازار پیچید و ....
بازار فرش مشهد که در سال ۸۵ ثبت ملی شده است، ۷۰ حجره دارد و از خیابان اندرزگو شروع می‌شود و تا ورودی غربی حرم ادامه پیدا می‌کند. وفا ثابتی، مدیر پایگاه میراث فرهنگی منطقه ثامن مشهد، بازار فرش مشهد را «یکی از رگ‌های مهم شهر» می‌داند. به گفته او با هدف حفظ نظام کالبدی اطراف حرم، مرمت‌هایی آغاز شده است تا رگ‌های اطراف بهتر شکل بگیرد و بهتر دیده شود. این رگ‌ها نهایتا به قلب که همان حرم است، می‌رسند؛ بازار فرش نیز یکی از همین رگ هاست.

بازاری پر از دغدغه
دغدغه‌ها درباره این بازار زیاد است و قصه مرمت نیز به راحتی پیش نخواهد رفت؛ زیرا کسبه برای فعالیت هایشان نیز دغدغه دارند. البته این موضوع جای نگرانی ندارد.
قسمتی از بازار نیز دراختیار آستان قدس قرار دارد؛ بنابراین به فرجام رساندن این بازار تاریخی و احیای دوباره اش نیازمند همراهی سازمان‌های مختلف است. این اتفاق خوشبختانه محقق شده است و خبر‌های خوشی دراین باره به گوش می‌رسد. شهرداری مشهد مدتی است که پیگیر ماجراست و جلسه‌های متعددی نیز دراین زمینه برگزار شده است.
دراین راستا نشستی با موضوع «لزوم توجه به حفظ ویژگی‌ها و ارزش‌های تاریخی و میراثی بازار برای تهیه نقشه طرح احیا و مرمت بازار و بررسی راهکار‌های تسریع در تهیه، تصویب و اجرای طرح مذکور» در شهرداری منطقه ثامن برگزار شد که شهردار منطقه ثامن مشهد، مدیر کل طرح‌ها و مطالعات فنی و شهری شهرداری، جمعی از مدیران و کارشناسان حوزه شهری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و نیز اعضای کمیته اجرایی طرح مرمت و احیای بازار فرش در آن شرکت داشتند.
سیدمصطفی نعمتی، شهردار منطقه ثامن، در این جلسه با تأکید بر اهتمام ویژه شهرداری و شورای شهر مشهد برای مرمت این بازار و مطلوب بودن همکاری بین شهرداری و سازمان میراث فرهنگی گفت: فاز اول این پروژه درقالب مرمت آزمایشی یک باب مغازه بازار به تأیید کمیته اجرایی طرح رسیده و طبق توافق‌ها مقرر شده است نقشه‌های اجرایی کامل بازار در جلسه آتی شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تعیین تکلیف نهایی شده و نقشه‌های مصوب به منظور اجرا به شهرداری ارسال شود.
وفا ثابتی، مدیر پایگاه میراث فرهنگی منطقه ثامن، نیز با تأکید بر اینکه کف بازار هنگام مرمت باید به صورت دقیق بررسی شود، بیان کرد: برای تسریع فرایند مرمت این مکان، بین شهرداری و سازمان میراث فرهنگی همکاری مؤثری شکل گرفته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->